CARA MEMOTONG SAYUR
Terdapat beberapa teknik potongan sayur iaitu:
- The Julienne Cut.
- Squared-Off Carrot Segments.
- The Brunoise or Fine Dice.
- The Batonnet Cut.
- A Large Dice Cut.
- A Paysanne Cut.
- The Chiffonade Method.
Kebanyakkan masakan melayu menggunakan bawang kan? jadi mari belajar potongan bawang dan teknik yang betul...tak boring ke asyik potongan yang sama jaa...
CARA MEMOTONG AYAM
Mesti anda hairan kan, kenapa perlu belajar cara nak potongan ayam?, kan boleh aje suruh tukang jual tu potongkan...Dan saya pula mnjawab x rugi pon lah tuan2, inikan ilmu...mana nak tahu satu hari nanti anak-anak tuan2 dan puan2 tersilap beli ayam yang belum yang dipotong hahaha....dan inilah jawapannya:
*Gambar adalah dari sumber Google dan video dari sumber Youtube
No comments:
Post a Comment